Derdimi alan yemeği

Isparta yöresine ait derdimi alan tatlısı nasıl yapılır?

Derdimi alan tarifi Nasıl yapılır? Tereyağını bir tavaya koyup kızdırın. Kızartılmış tereyağına pekmez ilave ederek kaynatın. Yufkaları küçük parçalar halinde bölünerek kaynayan tereyağı pekmez karışımının üzerine ekleyin ve servis yapın.

Derdimi alan hangi yörenin tatlısı?

Derdimi Alan – Isparta Kızartılmış tereyağına pekmez ilave edilerek kaynatılır. Yufkalar küçük parçalar halinde bölünerek pekmezin üzerine eklenir ve servis yapılır.

Derdimi alan tatlısı Kim milyoner olmak ister?

Yarışmasında tatlı sorusu Isparta'da gündem oldu. Sorudaki doğru cevap olan tatlıyı Isparta'da bir çok kişi bilmediğini ifade ediyor. Isparta yöresine ait hangi adda bir tatlı vardır? Yarışmacı ise soruya 'Derdimi Alan' cevabını vererek 30 Bin lirayı kazandı.

Isparta yöresine ait hangi bir tatlı var?

Yalvaç Güllacı Diğer adı da kesmik güllacı olan tatlı Isparta'nın sembolü haline gelen gül şeklinde sarılarak yapılır.

Isparta yöresine ait derdimi alan tatlısı var mı?

Kızartılmış tereyağına pekmez ilave edilerek kaynatılır. Yufkalar küçük parçalar halinde bölünerek pekmezin üzerine eklenir ve servis yapılır. Derdimi Alan (Isparta) tarifi, Akdeniz Yemekleri bölümüne ait bir tariftir.

Otur fatma tatlısı nasıl yapılır?

Derin bir kabın içine yumurtayı, yoğurdu, karbonatı ve toz şekeri koyup karıştırın. Karbonatı karışıma eklerken üzerine birkaç damla limon suyu eklemeniz tavsiye edilir. Karışıma yavaş yavaş mısır ununu ilave edin ve kek kıvamında bir hamur hazırlayın. Fırın tepsisini yağladıktan sonra karışımı içine dökün.

Ispartanin Neyi Meşhur?

Isparta'da genellikle düğünlerde yapılan yemeklerden biri olan Kabine pilavı yapılır. Tandır kebabı, çömlek kebabı, keşkek, tirit, yoğurtlu et gibi çeşitli özel yöresel yemekleri bulunur. Eğirdir ilçesinde sazan balığı dolması ve göl levreği yemeği de meşhurdur.