Şeker hastalığı diyet yemek listesi

Beyaz ekmek, makarna, pirinç, mısır, mısır gevreği, şekerli gıdalar yerine meyve, sebze, tam tahıl, kuru baklagiller (fasulye, nohut, bezelye ve mercimek) ve düşük yağ içeren süt ürünleri gibi sağlıklı karbonhidratlar tercih edilmelidir.Oct 7, 2015

Seker hastaları hangi çorbalar içilir?

Şeker hastalığı diyeti listelerinde hastaların görmek istedikleri gıdalardan en önemlisi de çorbadır. Çoğu kişinin aklında çorba tüketip tüketemeyeceği yer almaktadır. Şeker hastaları hangi çorbaları yemeli diye soracak olursanız, bol lifli ve sebzeli, az yağlı ve tuzsuz çorbalar sizin için ideal olacaktır.

Şeker hastası öğlen ne yemeli?

Öğlen:

  • Zeytinyağlı sebze veya bakliyat yemeği.
  • 2-3 dilim kepekli ekmek.
  • 1 kase az yağlı yoğurt.
  • Bol yeşillik ile yapılmış Salata.

Sep 27, 2021

Şeker hastaları sabah kahvaltıda ne yemeli?

Kahvaltıda protein kaynağı olarak peynir ve yumurta, elzem yağ asitleri içeren yağlı tohumlardan ceviz, badem, fındık ve zeytin mutlaka tercih edilmeli. Hem vitamin-mineral ihtiyacını karşılamak, hem de lif miktarını arttırmak için bol yeşillik türleri ve meyve tüketmek de büyük önem taşıyor.

Şeker hastaları kaç öğün yemek yemeli?

İnsülin kullanan tip 1 ve tip 2 diyabetlilerin sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği olarak üç ana öğün öğünler arasında ve gece yatmadan önce üç ara öğün olmak üzere altı öğün beslenmesi gerekir.

Mercimek çorbası şeker hastalarına iyi gelir mi?

Mercimek genellikle çorbası yapılarak tüketilir. … * Yüksek oranda lif içermesi nedeniyle mercimek, şeker hastaları için değerli bir besindir. Çünkü insülin ve kan şekerini düşürür. * Yüksek lif içeriğiyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar.

Şeker hastası Ezogelin çorbası içebilir mi?

Besin değeri oldukça yüksek olan Ezogelin çorbası, vücuda ve zihne güç verir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Anne sütünü de artırıp, kandaki kolesterolü düşürür. İçerisindeki yoğurt, yüksek kolesterol ve diyabet hastaları için oldukça faydalıdır.

Şeker hastaları öğünlerde ne yemeli?

Doç. Dr. Gizem Köse, “Ara öğünler için en iyi seçim karbonhidrat ve protein içeren besinlerin beraber tüketilmesidir. Ana öğünlerden 2-2,5 saat sonra meyve + badem, tahıllı galeta + süt, peynirli çavdarlı sandviç, leblebi + ayran gibi kaliteli karbonhidratlı ara öğünler olmalıdır.