Topak tarhana çorbası nasıl yapılır

1 gece bekleyen tarhanaları ertesi gün su dolu kabın içindeyken kaşıkla topakları birbirinden ayırın.topakların tamamen açılması lazım.suyuyla beraber tarhanaları tencereye koyuyoruz.yoğurt ve tuzu ekleyin.kaynayana kadar karıştırın.kaynayınca bir taşım kaynatın.kaynadığı anda sos hazır olsun.tavada yağda salça,pul …31-Mar-2012

Topan tarhana çorbası nasıl yapılır?

Beyaz – Topan Tarhana Tarifi Hazırlanışı

  1. Göceyi bir tencereye aktarıp açılıncaya kadar pişirin. …
  2. Sarı, sert bir hamur haline gelince ocaktan alıp soğumaısnı bekleyin.
  3. Soğuyunca süzme yoğurdu ekleyip tuzu da serpin ve yoğurdu malzemeye yedirene kadar karıştırın.
  4. Derin bir kaba aktarıp üzerini kapatmadan mayalandırın.

Toz olmayan tarhana çorbası nasıl yapılır?

Yoğurtlu Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuru tarhanalar sabahtan ıslatılarak kapağı kapatılır ve iyice yumuşayıp şişmesi için en az 4-5 saat bekletilir.
  2. Daha sonra elle veya tahta bir kaşıkla güzelce ezilir.
  3. Az daha su ilave edilip ocağa alınır, kaynayıncaya kadar ara sıra karıştırılarak pişirilir.

Tokat kuru tarhana çorbası nasıl yapılır?

Un ve yoğurdu bir kapta karıştırıp. Tarhanalara yoğurdu katıp, ocağa koyuyoruz. Biraz daha soğuk su ilave edip kaynatıyoruz, kaynayan çorbaya haşlanmış nohutları ekliyoruz. Kuru tarhana çorbasını 10 dk kaynattıktan sonra tuz ekliyoruz ve altını kapatıyoruz.

Toz tarhana çorbası nasıl yapılır?

1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın. 5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın. Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın.

Muğla tarhana aşı nasıl yapılır?

Tarhana (Muğla Yöresine Ait) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Düdüklüye tarhanalar, börülceler alınır üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su katılır.
  2. Üzerine domates rendelenir.
  3. Kuru et katılır, salçası katılır, kuru biberler katılır, düdüklünün kapağı kapatılır ve fısladıktan sonra 20 dk pişmeye bırakılır.

Dişli tarhana nasıl yapılır?

Pişirme Tarifi Diş tarhanayı geceden ılık suyla ıslatın. Ertesi gün, ıslattığınız tarhanaları tencereye koyup üzerine su ekleyin . İsteğe bağlı haşlanmış nohut ilave ettikten sonra ara ara karıştırarak yaklaşık 20-25 dakika kaynatın. Çorbanız piştiğinde servis kaselerine alın.

Tarhanaya hangi baharatlar yakışır?

Tarhana çorbasına hangi baharatlar konur? Damak tadına göre çok farklı baharatlar mümkünse de ekseriyetle nane, karabiber, pul veya kırmızıbiber ilave edilen baharatlardır. Yarım yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil ilavesiyle zencefilli tarhana çorbası yapılabilir.