Psikolog görüşme örnekleri

Psikolog ilk görüşmede ne sorar?

TANIŞMA. İlk seans, danışan ve terapistin birbirlerini tanımaları için bir fırsattır. Terapist, danışanın geçmiş yaşantısı, güçlü yanları, gelişime açık yönleri, kişilerarası ilişkileri ve terapi hedefleri gibi konular hakkında sorular sorar.

Psikoloğa gidince ne konuşulur?

Özel hayatınızla ilgili sorular soracaktır. Örneğin aile durumunuzla ilgili sorular. Psikolojik destek arama nedeninizi bilmek haricinde psikoloğunuz probleminizin sizde yarattığı diğer belirtileri bilmek isteyecektir. Örneğin yaşadığınız problem iş hayatınızı etkiliyor olabilir.

Psikolog ilk görüşme nasıl olmalı?

İlk psikoterapi seansı – Konular

  • Danışana psikoterapinin ne olduğunu açıklamak.
  • Danışanı mahremiyetinin korunacağı konusunda rahatlatmak.
  • Danışanı terapiye getiren şikayetlerini dinlemek.
  • Ücret ve zaman gibi konulara açıklık getirmek. …
  • Danışan zorunlu olarak terapiye yönlendirilmişse, işbirliğini kazanmaya çalışmak.

Ilk terapide ne konuşulur?

Terapinin ilk seansında psikolog ya da psikolojik danışman öncelikle kendisini tanıtır. Bugüne kadar neler yaptığını, hangi eğitimleri aldığını, hangi okuldan mezun olduğunu anlatır. Ardından hangi konularda çalıştığını, hangi kuramsal yaklaşımı takip ettiğini ifade eder.

Psikolog ne gibi sorular sorar?

Psikiyatri Ne Sorar? Psikiyatri muayenesi sırasında öncelikle hastanın adı, medeni durumu, yaşı, hangi mesleği yaptığı ve nerede yaşadığı gibi genel sorular sorulur. Ardından şikayetleri, bu şikayetlerin ne zamandır var olduğu, yardım almak için neden o anın seçildiği öğrenilir.

Psikiyatri doktoruna ne anlatılır?

Psikiyatri, ruhsal bozuklukların ve duygusal ve davranışsal bozuklukların kökeni, teşhisi, önlenmesi ve yönetimi ile ilgilenen tıp dalıdır. Bu nedenle, bir psikiyatrist, bu hastalıkları ve rahatsızlıkları teşhis etme ve yönetme alanında daha fazla eğitim almış eğitimli bir tıp doktorudur.

Ilk terapi seansında ne yapılır?

İlk seansta; terapist danışanın problemini anlamaya ve netleştirmeye çalışarak, danışanı tanıma yolunda bir adım atar. Seansın sonunda terapinin şekli ve içeriği hakkında bilgi verir. (Seans sıklığı, terapinin işleyişi, terapinin ne kadar devam etmesi gerektiği). Psikoterapi devam gerektiren bir süreçtir.