Ana arı üretme kovanı

Ana arı üretim izni nasıl alınır?

Ana Arı Üretim İzni: Ana arı yetiştiriciliği talimatnamesine uygun üretimyapan işletmelere Bakanlıkça verilen izni ifade etmektedir. Uygulamalı ana arı yetiştiriciliği eğitimi almak isteyen arıcılar; Üyesi oldukları birliğe işletme tanımlama numarasını da içeren dilekçe ile başvuruda bulunurlar.

Ana arı üretimi ne zaman yapılır?

Ana arı üretimi arıcılığın faal olduğu her mevsimde yapılabilmesine rağmen çok küçük çapta ana arı üretimi bal akışının ve polen gelişinin yeterli olduğu günlerde yapılmalıdır.

Damızlık ana arı nasıl üretilir?

Seçilen her bir damızlık koloniden eşit sayıda larva aşılanarak yetiştirilen ana arılar izole bölgede damızlık kolonilerin erkek arıları ile çiftleştirilir. Aletli tohumlama yapılıyor ise yetiştirilen ana arılar damızlık kolonilerden (50 koloni) toplanan homojenize edilmiş semen ile tohumlanırlar.

Ana arı kaç metre yükseklikte çiftleşir?

Bir ana arı güneşli bir günde (19-30 °C), kovandan 0-5 km uzaklıkta, yerden 12-15 m yükseklikte, 8-10 erkek arı ile çiftleşir. Ergin hale geldikten sonra 3 hafta içinde çiftleşemeyen ana arılar döllenmemiş yumurta atarlar. Çiftleştikten en geç 1 hafta sonra yumurtlamaya başlarlar.

Arıcılara izin belgesi nasıl alınır?

Arıcılık belgesini, Halk Eğitim Merkezleri ve Tarım ve Orman Bakanlığı kapsamında açılan kurslara başvurup, kursu başarılı bir şekilde bitirdikten sonra arıcılık belgenizi alabilir ve arı yetiştiriciliğine başlayabilirsiniz.

Arıcılar birliğine kayıt için ne gerekli?

Üyelik İçin İstenen Belgeler

  1. İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden alınacak olan işletme Tescil Belgesi.İşletme Tescil Belgesinde mutlaka arı adet sayısının yazması gereklidir.
  2. Nüfus müdürlüğünden ikametgah belgesi.
  3. 2 Adet fotoğraf.
  4. Nüfus cüzdan fotokopisi.
  5. Üyelik başvuru formu(Birliğimizden Temin Edilecek)

Ana arı yüzükleri kaç günde kapanır?

Kurtçuk aktarımından yaklaşık 5 gün sonra ana memeleri kapanır.